Loading...

Dentrip Fogászati Központ - Tata központjában

FOGÁSZATI KÖZPONTUNKBAN
VÁRJUK RÉGI ÉS ÚJ PÁCIENSEINKET

Korszerű technikai háttér

Professzionalitás a kezelésben

Stresszmentes beavatkozások

Minőség kompromisszum nélkül

A Dentrip Fogászati Központban széleskörű fogászati
– és szájsebészeti ellátást biztosítunk Önnek!

LEGNÉPSZERŰBB SZOLGÁLTATÁSOK

Szájsebészet

Rendelőnkben szájsebészeti ellátást 2004-óta folyamatosan működik. Erre specializálódott dento-alveolaris sebész a hét minden napján elérhető központunkban. Bár a fogmegtartó sebészi kezelések az implantológia fejlődésével gyakran háttérbe szorulnak rendelőnkben ilyen esetek megoldására is várjuk pácienseinket.

Az egyik leggyakrabban végzett fogsebészeti kezelés a betört, visszamaradt fogyökerek, valamint a rossz pozícióban növő számfeletti fogak és bölcsességfogak műtéti eltávolítása. (tovább…)

Tovább

Cad-cam kabin

Fogpótlások készítéséhez szinte minden alkalommal Cad-Cam technológiát alkalmazunk. A CAD (Computer Aided Design) egy technológia, ami számítógéppel történő tervezést tesz lehetővé a felhasználó számára. Az építészetben és a gépiparban már több tíz éve alkalmazott módszer, a fogászat területére csak napjainkban jutott el.

Az eljárás lényege, hogy a fogpótlás számára előkészített képleteket (fogcsonk, implantátum) digitalizáljuk. A digitalizálás lézerszkennelővel történik.

(tovább…)

Tovább

Gyökérkezelés, endodoncia

A fogbél (pulpa) és a foggyökér körüli szövetek (periodoncium) betegségeivel, kórós elváltozásaival foglalkozó szakterület. Mára szerteágazó és nagy szakértelmet kívánó szakág lett a fogászaton belül. Rendelőnkben nagy gyakorlattal és nagy esetszámban tudunk ilyen beavatkozásokat elvégezni. Ezáltal a sokak számára kellemetlennek és gyakran sikertelennek vélt kezelés rutinszerűvé válhat.

Fontos, hogy a korszerű endodontológiában nagy hangsúlyt fektetünk a külső kórokozók, noxák távoltartására ezért speciális izolálási módszereket alkalmazunk. (tovább…)

Tovább

Parodontológia

A fogágybetegség kezelése céljából rendelőnkben parodontológus szakorvos dolgozik. A fogágybetegség hasonlóan a fogszuvasodáshoz hazánkban népbetegségnek tekinthető. Kialakulásáért elsősorban a fogak felületén jelen levő dentalis plakk a felelős ,gyakran azonban szerzett és genetikai tényezők egyaránt súlyosbítják a betegséget. A legfontosabb a megelőzés melyet szájhigienes kezelésekkel, rosszul záródó tömések és fogpótlások cseréjével érhetünk el.

A szakorvos feladata, hogy a már kialakult betegség esetében az eredeti állapotot (statust) rögzítse. Ezt követően egy kezelési tervet készít mely fogak megtarthatóak, mely fogaknál van szükség további plakk , fogkő eltávolítására. A már kialakult szövethiányok (tasakok) regenerálása, helyreállító műtétet végezhet.

A fogággyulladás kezelése sokszor nagyon hosszú, több éves után követéssel valósítható meg. Állandó plakk kontrollal jár, mely során betegeink elsajátítanak egy teljesen egyéni szájhigienes technikát.

Tovább

Fogszabályozás

Rendelőnkben lehetőség van fogszabályozási konzultációra. Erre az alkalomra fogszabályozó szakorvos áll rendelkezésünkre előre egyeztetett időpontban. Fogászati központunkban az előzetes fogszabályozási tervezéshez és az utánkövetéshez szükséges röntgen diagnosztikai egység működik.

Tovább

FRISS HÍREK, TANÁCSOK ORVOSAINKTÓL

Itt olvashat bejegyzéseket a kezelésekről, trendekről, újdonságokról

FONTOS AZ ÖN VÉLEMÉNYE

Ha van bármilyen észrevétele, jelezze kérdőívünkön!