Loading...

Dentrip Fogászati Központ - Tata központjában

FOGÁSZATI KÖZPONTUNKBAN
VÁRJUK RÉGI ÉS ÚJ PÁCIENSEINKET

Korszerű technikai háttér

Professzionalitás a kezelésben

Stresszmentes beavatkozások

Minőség kompromisszum nélkül

A Dentrip Fogászati Központban széleskörű fogászati
– és szájsebészeti ellátást biztosítunk Önnek!

LEGNÉPSZERŰBB SZOLGÁLTATÁSOK

Altatás, éber szedálás

“Fogorvoshoz kell mennem.” Ennek a mondatnak már a gondolatától is sokan rosszul érzik magukat. Korábbi negatív élmények, szorongás, hányinger sok esetben lehetetlenné teszik a beavatkozás elvégzését. Az ilyen gondokkal küzdő pácienseink részére, aneszteziológus szakorvos bevonásával lehetőséget biztosítunk éber szedációban vagy altatásban történő kezelésre.

Éber szedálás:

– Nem jár teljes öntudatlansággal, légzésleállással.
– A páciens tud kommunikálni, de nem éli át a kellemetlenségeket.
– Helyi érzéstelenítést alkalmazunk.
– Egy alkalommal több  beavatkozás egyidejűleg elvégezhető.

Altatás:

– Öntudatvesztéssel jár, alváshoz hasonló állapotba kerül a páciens a műtét végéig.
– Altatószer mellett helyi érzéstelnítést is alkalmazunk.
– Egy alkalommal több  beavatkozás egyidejűleg elvégezhető.

Tovább

Parodontológia

A fogágybetegség kezelése céljából rendelőnkben parodontológus szakorvos dolgozik. A fogágybetegség hasonlóan a fogszuvasodáshoz hazánkban népbetegségnek tekinthető. Kialakulásáért elsősorban a fogak felületén jelen levő dentalis plakk a felelős ,gyakran azonban szerzett és genetikai tényezők egyaránt súlyosbítják a betegséget. A legfontosabb a megelőzés melyet szájhigienes kezelésekkel, rosszul záródó tömések és fogpótlások cseréjével érhetünk el.

A szakorvos feladata, hogy a már kialakult betegség esetében az eredeti állapotot (statust) rögzítse. Ezt követően egy kezelési tervet készít mely fogak megtarthatóak, mely fogaknál van szükség további plakk , fogkő eltávolítására. A már kialakult szövethiányok (tasakok) regenerálása, helyreállító műtétet végezhet.

A fogággyulladás kezelése sokszor nagyon hosszú, több éves után követéssel valósítható meg. Állandó plakk kontrollal jár, mely során betegeink elsajátítanak egy teljesen egyéni szájhigienes technikát.

Tovább

Implantológia

A mai fogorvoslás egy elhagyhatatlan részét képezi, aminek segítségével szinte minden páciens számára lehetőség nyílik egy jobb minőségű fogpótlás elkészítésére. Rendelőnkben több fajta implantációs rendszer és módszer alkalmazásával segítünk a legjobb megoldás megvalósításában.

Mikor ajánlott az implantológia?

Egy, vagy több fog sorközi hiánya, sorvégi foghiány, vagy teljes fogatlanság esetén akár egy rögzített, vagy egy kivehető fogpótlás rögzítése céljából végzünk beültetést.

(tovább…)

Tovább

Szájsebészet

Rendelőnkben szájsebészeti ellátást 2004-óta folyamatosan működik. Erre specializálódott dento-alveolaris sebész a hét minden napján elérhető központunkban. Bár a fogmegtartó sebészi kezelések az implantológia fejlődésével gyakran háttérbe szorulnak rendelőnkben ilyen esetek megoldására is várjuk pácienseinket.

Az egyik leggyakrabban végzett fogsebészeti kezelés a betört, visszamaradt fogyökerek, valamint a rossz pozícióban növő számfeletti fogak és bölcsességfogak műtéti eltávolítása. (tovább…)

Tovább

Cad-cam kabin

Fogpótlások készítéséhez szinte minden alkalommal Cad-Cam technológiát alkalmazunk. A CAD (Computer Aided Design) egy technológia, ami számítógéppel történő tervezést tesz lehetővé a felhasználó számára. Az építészetben és a gépiparban már több tíz éve alkalmazott módszer, a fogászat területére csak napjainkban jutott el.

Az eljárás lényege, hogy a fogpótlás számára előkészített képleteket (fogcsonk, implantátum) digitalizáljuk. A digitalizálás lézerszkennelővel történik.

(tovább…)

Tovább

FRISS HÍREK, TANÁCSOK ORVOSAINKTÓL

Itt olvashat bejegyzéseket a kezelésekről, trendekről, újdonságokról

FONTOS AZ ÖN VÉLEMÉNYE

Ha van bármilyen észrevétele, jelezze kérdőívünkön!