Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/4/f/4fb89706-c8bc-4167-9854-b63fed809143/dentrip.hu/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/4/f/4fb89706-c8bc-4167-9854-b63fed809143/dentrip.hu/web/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /data/4/f/4fb89706-c8bc-4167-9854-b63fed809143/dentrip.hu/web/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
Cad-cam kabin | Dentrip Fogászati Központ
 

Loading...

Dentrip Fogászati Központ - Tata központjában
Dentrip Fogászati Központ

Cad-cam kabin

Cad-cam kabin

Fogpótlások készítéséhez szinte minden alkalommal Cad-Cam technológiát alkalmazunk. A CAD (Computer Aided Design) egy technológia, ami számítógéppel történő tervezést tesz lehetővé a felhasználó számára. Az építészetben és a gépiparban már több tíz éve alkalmazott módszer, a fogászat területére csak napjainkban jutott el.

Az eljárás lényege, hogy a fogpótlás számára előkészített képleteket (fogcsonk, implantátum) lézerszkennelővel digitalizáljuk.

A cad-cam kabin előnye

A digitalizálást követően egy tervezőszoftver segítségével a fogpótlást 3 dimenzióban megtervezzük. Ezzel az eljárással tervezhetünk cirkonium, aluminium-oxid, E.max, titán és cobalt crom alapú fogpótlásokat. A megtervezett fogpótlást több országban elhelyezett frézközpontokban készítik el. Az eljárás rendkívüli precizitásra ad lehetőséget mind a tervezés, mind a gyártás során.

A CAM ( Computer Aided Manufacturing) a megtervezett termék számítógép által vezérelt gyártását teszi lehetővé. A két részfeladat nem feltétlenül függ össze, gyakran külön-külön is alkalmazhatjuk őket. Rendelőnkben ezt a technológiát 2009 óta 3 területen alkalmazzuk.

Cad-cam, a látható technológia

Ilyen fogpótlás esetén Önnek lehetősége van arra, hogy a cad-cam technológiát a tervezés és szkennelés fázisában nyomon kövesse. Erre a célra kialakított helyiségben fogtechnikusunk készséggel áll rendelkezésére akár csak érdeklődési szándékkal, vagy akár a saját fogpótlás egyéni megvalósítása céljából keresi fel.