Akármennyire is szeretnénk hosszú évekig megtartani fogainkat, és meg is teszünk mindent ennek érdekében, sajnos előfordul, hogy foghúzásra kerül sor. Ilyenkor a hiány helyére valamilyen pótlást kell készíteni, hogy a többi fogunkat meg tudjuk tartani.

Implantátumon rögzülő csavaros pótlások

A szóba kerülő lehetőségek közül most az implantátumon rögzülő, csavaros pótlások elkészülésének a menetét nézzük meg részletesen.
Amikor meghozzuk a nagy döntést, szeretnénk implantátum beültetését, még csak a folyamat legelején járunk.
A műtétet szinte minden esetben CBCT készítése előzi meg, ami a tervezéshez, a megfelelő implantátum kiválasztásához szükséges. Ezután következik a műtét, majd a varratszedés – ezzel le is tudtuk a kellemetlenségeket.

Mi jön a műtét után?

3-6 hónap gyógyulás után “feltárásra” kell eljönni, amikor egy pici ínyformázó csavar kerül a műgyökérbe, előkészítve a helyet a koronának.
Egy hét elteltével lenyomatot készít a fogorvos, amit elküldünk a fogtechnikai laborba a további munkafolyamatok elvégzésére. A fogpótlás készülhet CAD-CAM technológiával vagy a laborban, de mindkét esetben várnunk kell nagyjából két hetet, hogy a fogtechnikusok be tudják fejezni és elnyerje végleges formáját.

És végre elérkezik az átadás időpontja, amikor a fogorvos rögzíti az implantátumhoz és már csak egy kis időt kell adni magunknak, hogy megszokjuk, és úgy használjuk, mint korábban a saját fogunkat.
Sokan gondolják, hogy ezután semmi teendő nincs a pótlással, de mint ahogy a meglévő fogainkról, ezekről is gondoskodnunk kell, hogy sokáig el tudják látni funkciójukat.


Ha szeretne többet tudni az implantológiáról, hívjon bennünket a + 36 34 381 256 | + 36 30 226 8546 telefonszámok bármelyikén, kollégáink szakszerű tájékoztatást tudnak nyújtani.