Implantológia

Implantológia

 


A mai fogorvoslás egy elhagyhatatlan részét képezi, aminek segítségével szinte minden páciens számára lehetőség nyílik egy jobb minőségű fogpótlás elkészítésére. Rendelőnkben több fajta implantációs rendszer és módszer alkalmazásával segítünk a legjobb megoldás megvalósításában.

Mikor ajánlott az implantológia?

Egy, vagy több fog sorközi hiánya, sorvégi foghiány, vagy teljes fogatlanság esetén akár egy rögzített, vagy egy kivehető fogpótlás rögzítése céljából végzünk beültetést.


Milyen implantációk léteznek?

Az implantátum behelyezését végezhetjük azonnal a fogeltávolítást követően. Ekkor beszélünk azonnali (sofort) implantációról. Ezt a megoldást elsősorban az esztétikai zónában (elülső fogak) lévő fogpótlásoknál alkalmazzuk. Ilyenkor a fogat körülvevő szövetek (csont, kötőszövet, íny) a fogeltávolítás után nem fejlődnek vissza. Ezáltal azt érhetjük el, hogy az implantátumos fogpótlásunk körül az úgynevezett „rózsaszín-fehér” azaz lágyszövet esztétika a legjobb lesz. Ehhez a technikához kifejezetten erre a célra alkalmas implantátumok behelyezését javasoljuk.

Leggyakrabban az implantációt késleltetett, vagy halasztott időpontban végezzük. Ezekben az esetekben számolnunk kell a fogeltávolítás utáni természetes csontlebontódással. Ezt gyakran csak csontpótlás segítségével tudjuk megoldani.

A már behelyezett implantátum megterhelése a csontminőségtől függően lehet azonnali, de gyakran több hónapig terjed a gyógyulási időszak.