Szájsebészet

Szájsebészet

 


Rendelőnkben szájsebészeti ellátás 2004-óta folyamatosan működik. Erre specializálódott dentoalveolaris szájsebész a hét minden napján elérhető központunkban. Bár a fogmegtartó sebészi kezelések az implantológia fejlődésével gyakran háttérbe szorulnak, rendelőnkben ilyen esetek megoldására is várjuk pácienseinket.

A szájsebészet

Az egyik leggyakrabban végzett fogsebészeti kezelés a betört, visszamaradt foggyökerek, valamint a rossz pozícióban növő számfeletti fogak és bölcsességfogak műtéti eltávolítása.

A szövődménymentes gyógyuláshoz sokszor CBCT felvételt kell készítenünk, hogy a műtét során a lehető legkisebb feltárásból, az anatómiai képletek megkímélése mellett tudjunk operálni.

Rendelőnk egyik fő profilját adó implantológia és az ehhez kapcsolódó sebészeti teendők szintén gyakran végzett beavatkozások. Akár egyetlen foghiány, vagy teljes fogatlanság esetén implantátumok segítségével korszerű fogpótlást tudunk készíteni. Abban az esetben, amikor nem áll rendelkezésünkre kellő csont, egy megelőző műtét során csontpótlási technikával építjük fel azt.

Szájsebészet az implantáción túl

A szájsebészek további feladata, hogy a hazánkban is egyre gyakoribb szájüregi daganatokat korai stádiumában felismerje. Szájüregi daganatszűrés céljából rendelőnkben díjmentesen várunk mindenkit!

A szájüreg fog és nem fog eredetű gyulladásainak ellátását is szájsebészünk végzi.