Fogszabályozás

Fogszabályozás

 


A fogszabályozásnak nem csak esztétikai, hanem élettani hatásai is vannak. Nagyon fontos, hogy a fogak a fogívben szabályosan helyezkedjenek el, hiszen így a fog- és szájbetegségek megelőzhetővé válnak. A torlódott fogak hajlamosabbak szuvasodásra, a harapási rendellenességek pedig gyulladásokhoz vezethetnek.

Kinek ajánljuk?

Tulajdonképpen nincs határa annak, hogy hány éves korig javasolt egy fogszabályozó kezelés, így fogászati központunkban gyermekeket és felnőtteket egyaránt szívesen fogadunk erre a kezelésre. Ami a különbséget adja, az az, hogy a kor előrehaladtával a kezelés hosszabb időt vesz igénybe és a csontátépülés lassabban megy végbe.

A felnőttkori fogszabályozás célja a fogak, az állcsontok, az arc harmóniájának megteremtése, fenntartása kozmetikai, helyreállító vagy funkcionális kezeléssel. A fogszabályzás folyamata röntgenfelvételek, lenyomatok, illetve fotók készítésével kezdődik. A diagnózis és a kezelési terv elkészítéséhez pontos mérésekre van szükség. A fogszabályozó készülékek egyre esztétikusabb és komfortosabb megjelenése lehetővé tette, hogy népszerűvé váljanak a felnőttek körében is.