A téma szinte már végtelenségig túlbeszélt. Mindenki tudja, hogy csapatban lenni egy élmény, dolgozni gyakran sokkal hatékonyabban lehet mint egyedül. Képzeljünk el egy focistát, amint egyedül végigvezeti a pályán a labdát, majd a kapura lő, valószínű a VB-t nem néznék ennyien.

A csapatmunka előnyei

Azért érdekes a téma megközelítése, mert a szakmánkban, a fogorvoslásban, ez a fajta együttműködés nagyon ritka. Az általános orvoslásban bármely osztályos ellátás kapcsán, pl. sebészeti osztályon, az ilyen közös munka már évszázadok óta hatékonyan működik. Ennek oka az, hogy a feladat megoldásában jobb eredményt lehet elérni, ha többen beleadják a tudásukat és a felelősséget megosztják egymás között. A régóta szakmában dolgozó orvos általában többet esetet látott már, jelentős tapasztalattal bír. A fiatal titánokban viszont a motiváció nagyobb, kevésbé fásultak el. A se nem nagy tudású, se nem motivált orvosok pedig kihasználják az előző két típus előnyeit és így kevesebbet hibáznak, a teljesítményük kiegyensúlyozottabb lesz.

Együtt hatékonyabban

Mi is abban hiszünk, hogy együtt hatékonyabbak vagyunk, mint külön-külön. A gyakori megbeszélések és konzultációk kapcsán az eseteinket egyszerre több látószögből világítjuk meg, több aspektust veszünk figyelembe. Mi a jobb: amikor az egyedül dolgozó fogorvos egymaga dönt egy komplex eset kapcsán, vagy egy parodontológus,  egy gyökérkezelő szakorvos, egy protetikus, egy implantológus és egy fogszabályzó orvos együtt döntik el mi legyen kezelési stratégia. A választ persze mindannyian tudjuk. Ez az, amivel Dentrip Fogászati Központ többet ad, mint egy egyszemélyes fogorvosi vállalkozás.

Specialistává válva

A fogorvostudomány egy multidiszciplináris orvosi szakág, aminek köszönhetően az erre érdemes kollégák specialistává válva azt a feladatot láthatják el, amihez a legjobban értenek, amiben a legnagyobb gyakorlatuk van, és ami a legfontosabb: amit a legjobban szeretnek.

A esetek megbeszélése során a hibás döntések is felszínre kerülnek. Ezeknek a megoldása több szempontból is hatékonyabb a csapatmunka esetén. Egy ilyen eset kapcsán jól lehet reprezentálni a teammunka előnyös oldalait. Az első lépés  az optimális kezelési terv meghatározása, amit a közös “ brainstorming” lehetővé tesz. A következő feladat a kezelés maga: a sebész vág, az endodontus gyökértöm, a parodontológus kürettál stb. Végül pedig marad a gyógyulás és az utánkövetés, ami a hatékony pácienskordinációnak köszönhetően valósul meg.

Mindezen előnyök mellett az egyik legfontosabb pozitív hatás az összetartozás élménye. Együtt vidámabb közeget teremthetünk, problémáink terheit közösen viselhetjük.


Ha szeretne többet tudni kezelésekről, szolgáltatásokról, hívjon bennünket a + 36 34 381 256 | + 36 30 226 8546 telefonszámok bármelyikén, kollégáink szakszerű tájékoztatást tudnak nyújtani.