GINOP-1.2.8-20-2020-02070

A BOROS ORAL Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társaság sikerrel pályázott „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívásra:

  • Kedvezményezett neve: BOROS ORAL Egészségügyi Szolgáltató Betéti Társaság
  • Projekt címe: Technológiai fejlesztés a BOROS ORAL Bt-nél
  • Szerződött támogatás összege: 8 557 394 Ft
  • Támogatás mértéke: 70 %

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt megvalósítása során tervezzük egy Carestream CS3600 Intraoral Scanner beszerzését, mellyel a fogpótlások elkészítése során új mintavételi módszert tudnánk alkalmazni, ezáltal kiküszöbölve a jelenleg alkalmazott hagyományos módszer hiányosságait és nehézségeit. Az új eszköz megvásárlásával a páciensek szempontjából kényelmesebb és gyorsabb mintavételt fogunk tudni megvalósítani, valamint a fogtechnikusunk jobb minőségű, jobban illeszkedő fogpótlást tud majd készíteni. Kevesebb lesz a mintavételi részmunkafolyamat időigénye, így ugyanannyi idő alatt több pácienst tudunk majd ellátni, tehát nagyobb forgalom lebonyolítására leszünk képesek. A projekt keretében 16 db Nobel Parallel implantátumot is vennénk, melyet a szolgáltatás nyújtás során használunk fel.

Továbbá a projekt során lecserélésre kerülnek a Fogászati Központ épületének alagsori és a földszinti részein a régi, vetemedett, ezáltal rosszul záródó fa ablakkeretek, amelyek nem biztosítanak megfelelő szigetelést. Az épület kívülről jelenleg nem rendelkezik hőszigeteléssel, így energetikai szempontból korszerűtlennek mondható. Az ablakcsere és a külső szigetelés amellett, hogy energetikai oldalról korszerűbbé tenné az épületet, a rezsiköltségek csökkentésében, az esztétikusabb megjelenésben is segítenének, és hatékonyabb energiafelhasználást eredményeznének. A korszerűsítés keretében 238,18 m2 hőszigetelést helyezünk el az épület külső falfelületein és 16 db nyílászárót cserélnénk ki.

A tervezett beruházás összességében támogatja a működési hatékonyságunk növelését, a rezsiköltségek csökkentése révén a költséghatékonyabb működésünket.

Projekt befejezési dátuma: 2022.02.28.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02070